Nem lesz hideg, de Magyarországból tengert csinál az eső

2021.10.07. 06:24

Eső, csapadék, égi áldás, felhőszakadás, nevezzük bárhogy is a csütörtököt, ez fogja meghatározni Magyarországot; ami jó hír lehet, hogy hideg ma sem lesz, ám a vízben bokáig gázolhatunk – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. 

Csütörtök délelőtti időjárás előrejelzés
Csütörtök délelőtti időjárás előrejelzés
Fotó: OMSZ / met.hu

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd az ország északkeleti harmadában, a keleti határszélen vékonyodik, szakadozik a felhőzet. 

Középen és a Dunántúlon sokfelé várható eső, zápor, amely a nap folyamán egyre inkább a délnyugati, nyugati tájakra szorul vissza, arrafelé összességében kiadós mennyiségre van kilátás.

Az északkeleti, keleti szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. A csúcshőmérséklet 12 és 20 fok között valószínű, délkeleten lesz melegebb az idő. Késő estére 10 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Észak felől lassanként tovább csökken a felhőzet, a hajnali órákra már csak a déli országrész fölött lesz erősen felhős vagy borult az ég. A csapadékzóna tovább húzódik vissza délnyugat felé, hajnalban már csak a Dráva mentén eshet az eső. Az északkeleti, északi szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 12 fok között alakul, de a szélcsendes északi megyékben ennél hidegebb lehet a hajnal. 

2021-10-07.este