Közpénzről kérdezték, amelyet a cége nyert, Farkas Boglárka azonnal bontotta a vonalat

2021.10.08. 07:34 Módosítva: 2021.10.08. 09:17

A kis Balaton-felvidéki falu, Vászoly egyik vendégházának a fejlesztésére nyert el 70 millió forint állami támogatást Farkas Boglárka, az Echo TV egykori vezérigazgatójának a cége – derül ki a 24.hu cikkéből. A Magyar Turisztikai Ügynökség hivatalosan egyedi szálláshely-támogatásra adta a pénzt a DSIDA2018 Kft.-nek, amely az elmúlt három évben egy forint forgalmat sem ért el.

A 24.hu kérdéseit Farkas Boglárka azzal rázta le, hogy köszöni az érdeklődést, de nem akar nyilatkozni. Azt sem volt hajlandó elárulni, hol építkezik. Amikor felhívták a figyelmét, hogy nem a saját vagyonáról, hanem közpénzről kérdezik, bontotta a  vonalat.

Köszönöm az érdeklődést, egyáltalán nem kívánok semmit sem nyilatkozni

–mondta a 24.hu megkeresésére válaszolva. 

A Magyar Turisztikai Ügynökség annyit árult el, hogy DSIDA2018 a Kisfaludy Programban nyerte eél az összeget, de egyelőre nem fizették ki a cégnek a pénzt. 

Farkas Boglárka a Mészáros Holding kommunikációs vezetőjeként dolgozik és egy  Dsida Jenő-emlékházat, valamint egy ahhoz kapcsolódó vendégházat tervezni létrehozni Vászolyon.. A telket és a rajta található lerobbant épületet a tulajdoni lap szerint még 2017-ben vásárolta meg az egykori hírolvasó, aki nagy rajongója a fiatalon elhunyt erdélyi költőnek.

Az építkezés állítólag már zajlik is, de ennek ellenére még nagyon sok kérdéses nyitva maradt, többek közt a településrendezési terv helyzete sem egyértelmű még. Rózsahegyi Tibor, a falu polgármestere ezzel kapcsolatban mondta azt, hogy 

Farkas Boglárka kért rendezési terv módosítást, azt vissza is vonta, úgyhogy ezzel kapcsolatban semmit nem tudok. 

A helyiek közül néhányan panaszt tettek augusztusban Veszprém Megyei Kormányhivatalnál, azt sérelmezve, hogy a beruházással kapcsolatban nem egyeztettek a vászolyiakkal. Szeptember elején aztán tartottak egy több mint százfős lakossági fórumot, viszont ott hangfelvétel is készült, és amikor ezt a a polgármester, a főépítész és a képviselő-testületi tagok megtudták, akkor úgy döntöttek, hogy inkább nem szólalnak fel az eseménnyel. Ugyanígy tett Farkas Boglárka is, vagyis tőle sem tudhattak meg újat az építkezésről.