Az eső eláll, hétvégén már mínuszokra ébredünk

2021.10.08. 06:28

Az időjárás kegyes lesz, mert az egész ország megszabadul az esőktől és péntek déltől egészen vasárnapig elsősorban a napsütés határozza majd Magyarország időjárását, csapadékkal csak a déli területeken kell fordulhat elő – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében. 

Péntek délelőtti időjárás előrejelzés.
Péntek délelőtti időjárás előrejelzés.
Fotó: OMSZ / met.hu

Az OMSZ szerint az ország déli felén továbbra is erősen felhős vagy borult lesz az ég pénteken, ott csak délutántól kezd lassanként csökkenni a felhőzet.

Délutánig a Nagykanizsa-Szeged vonaltól délre továbbra is lehet még gyenge eső, majd délutánra ott is megszűnik a csapadék.

Eközben az ország északi felén eleinte fátyolfelhős idő várható, a déli óráktól azonban mind nagyobb területen kiderül az ég. A keleti, északkeleti szelet az Észak-Alföldön erős széllökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 18 fok között alakul, Baranyában és környékén lesz a hűvösebb. Késő estére általában 5 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet. 

A hét utolsó munkanapján délután gyengén felhős vagy derült lesz az ég, főként a déli részeken lehetnek felhősebb körzetek, ott gyenge eső is lehet elvétve.

Péntek esi időjárás előrejelzés.
Péntek esi időjárás előrejelzés.
Fotó: OMSZ / met.hu

Az északkeleti szél élénk, néhol erős lesz. A legalacsonyabb éjszaki hőmérséklet általában 2 és 9 fok között alakul. A szélvédett tájakon, völgyekben akár fagypont alá is csökkenhet a hőmérséklet, illetve talajmenti fagy többfelé előfordulhat.