Jakab Péter: Örülök, hogy a választókat nem fárasztjuk tovább ezzel a komédiával

2021.10.08. 13:15
Jakab Péter, a Jobbik elnöke, az ellenzéki előválasztás első fordulójában miniszterelnök-jelöltje is reagált Karácsony Gergely visszalépésére.

„Elfogadom, ha valaki menet közben elfárad. Annak meg kifejezetten örülök, hogy a választókat nem fárasztjuk tovább a »visszalépek, nem lépek« komédiával” – reagált Jakab Péter Karácsony Gergely mai bejelentésére, mely szerint visszalép az ellenzéki előválasztás második fordulójától, és beáll Márki-Zay Péter mögé.

A választók azt mondták, elég, ha az első fordulóig megyek. Tudomásul vettem. Három továbbjutó jelölt közül most egy úgy döntött, nem akar elmenni a falig, beáll más mögé. Ezt is tudomásul veszem

– olvasható Jakab Péter Facebook-posztjában.

A Jobbik elnöke hangsúlyozta, hogy most már foglalkozzanak az országgal és vigyázzanak az összefogásra.

Mindezt nem szolgálja, ha az egyik miniszterelnök-jelölt a másik szavazóit azzal vádolja, hogy valójában ők Orbán szavazói. Fejezzük be a választók sértegetését, hisz nem megosztani kell őket, hanem egyesíteni

– kommentálta Márki-Zay Péter Dobrev Klárára vonatkozó gondolatait, hozzátéve:

Ami pedig Márki-Zay azon vádját illeti, hogy a jobbikosok nem segítik a kampányt, két dolgot ajánlok miniszterelnök-jelölt úr figyelmébe: a Jobbik nemcsak az első, de a második forduló sikeres megrendezését is erőn felül segíti mind aktivistákkal, mind pénzzel.

A Jobbik elnöke leszögezte, hogy nélküle van második forduló, de a Jobbik nélkül nem lenne, ezért kicsit több tiszteletet kér a jobbikosoknak.

Jakab Péter az Indexnek adott interjújában elmondta: Egyedül Márki-Zay Péter az, aki már tavaly decemberben arra kért, hogy lépjek vissza a javára. Akkor világosan elmondtam neki, hogy ezt nem fogom megtenni, részben tartalmi, programbeli eltérések, részben emberi okok miatt.