Átszáguldott a piroson, meghalt miatta egy biciklis

2021.10.08. 19:30

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki 2019. április 29-én, Újszeged egyik forgalmas kereszteződésébe nagy sebességgel, a tilos jelzés ellenére behajtva összeütközött egy autóval, majd nekicsapódott egy biciklisnek – közölte az ügyészség. A kerékpáros olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A vádlott reggel fél 7-kor közlekedett a belváros felé. Az útelágazástól körülbelül 120 méterre még legfeljebb óránként 55 kilométeres sebességgel hajtott, amikor a forgalmi lámpa piros jelzésre váltott. A nő azonban nem állt meg, hanem gyorsított. A kereszteződésbe 85 kilométeres óránkénti sebességgel úgy száguldott be, hogy addigra már megindult a forgalom.

Egy szabályosan közlekedő jármű sofőrjének esélye sem lett volna elkerülni a balesetet, így utasával együtt belehajtott a nő kocsijának hátuljába. A vádlott autója az ütközéstől megperdült, tovább sodródott, az oldalával nekiütközött egy kerékpárúton szabályosan haladó biciklisnek, végül egy villanyoszlopról visszacsapódva állt meg.

Az ütközés következtében a kerékpáron ülő nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A vétlen jármű sofőrje és utasa könnyű sérüléseket, míg a vádlott 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett.

Halált okozó közúti veszélyeztetés bűntette miatt kell felelnie a sofőrnek, a bűncselekmény 5-10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Ha beismeri a tettét, az ügyészség 7 és fél év börtön kiszabását fogja kérni rá.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport