Dobrev Klára már leadta szavazatát a második előválasztási fordulóban

2021.10.10. 13:37 Módosítva: 2021.10.10. 13:59

A DK miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára újabb országjáró turnéja közben Komlón adta le szavazatát az ellenzéki előválasztás második fordulójában, mielőtt továbbindult volna soron következő, vasárnapi pécsi lakossági fórumára – írja közleményében a Demokratikus Koalíció. 

Dobrev Klára országjárásáról és szombati programismertető kampányrendezvényéről ebben a cikkünkben írtunk.

Kihívója, Márki-Zay Péter, ahogy korábban megírta az Index, várhatóan hétfő délelőtt 9.45-kor Szeged polgármestere, Botka László társaságában adja le voksát Szegeden, a Kárász utcai sátornál.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje, akinek felesége és gyermekei már szavaztak vasárnap Hódmezővásárhelyen, akárcsak a DK jelöltje, mindenkit, aki csak teheti, arra buzdítanak, vegyen részt a második ellenzéki előválasztási fordulóban, amelyről többek között tudni kell, hogy:

  • a második forduló vasárnap reggel 9 órakor kezdődött;
  • 2021. október 10–16. között lehet voksolni;
  • azok a most még kiskorú állampolgárok is szavazhatnak, akik a 2022-es parlamenti választáskor nagykorúak lesznek, vagyis 2004. április 1-jét megelőzően születtek;
  • személyesen és online is lehet szavazni, ennek részleteiről és a szavazópontok listájáról az előválasztás hivatalos oldalán tájékozódhat.

A szavazólapokon, ahogy azt Magyar György ügyvéd, a Civil Választási Bizottság elnöke elmondta az Indexnek, Dobrev Klára és Márki-Zay Péter között lehet választani, Karácsony Gergely nevét – mivel a lapokat már korábban kinyomtatták – filctollal fogják áthúzni.

Az Indexen most Ön is szavazhat, hogy a második előválasztási fordulóra állva maradt két miniszterelnök-jelölt közül kit tart a leginkább esélyesnek, alkalmasnak, hogy Orbán Viktor kihívója legyen a jövő áprilisi országgyűlési választáson.