Mínusz három alá süllyedt éjszaka, nagyon rossz időnk lesz

2021.10.10. 06:44

Aki vasárnapra szabadtéri programot szervezett, annak nincsenek túl jó híreink. Egyedül az ország északkeleti harmadán szakadozik fel a felhőzet, és nem várható csapadék. Mindenütt másutt viszont marad a borult idő, ismétlődő, változó intenzitású esővel, igaz, délután már inkább csak a délnyugati megyékben eshet – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Az északkeleti, keleti szél is többfelé lesz élénk, vagyis úgy általában nem lesz túl kellemes az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 8 és 13 fok között valószínű, de az ország északkeleti harmadában 15, 18 fok is lehet. Késő estére 6 és 12 fok közé csökken a hőmérséklet. 

A szombati volt egyébként a szezon eddigi leghidegebb éjszakája, amivel nem is a megszokott fagyzugos Zabar „büszkélkedhetett”, hanem az OMSZ  lénárddaróci állomásán mérték: mínusz 3.4 fokkal került a dobogó tetejére. 

Vasárnap kettősfronti hatás érvényesül, emiatt gyakori lehet a fejfájás, a migrén, a vérnyomás-ingadozás, a fáradtságérzet, a dekoncentráltság, a szédülés, a rosszullét, a gyulladásos- és a kopásos jellegű ízületi panaszok, valamint az alvászavar is. A borongós, sokfelé csapadékos időben lehangoltak, kedvtelenek lehetünk, csökken hő- és komfortérzetünk – figyelmeztet az Időkép. 

Öltözzünk tehát melegen, rétegesen, mivel nagy lesz a megfázás veszélye! És várjuk nagy reményekkel a jövő hetet, amikorra már némi napsütést is ígérnek a meteorológusok.