Így reagáltak a Momentum politikusai Fekete-Győr András lemondására

2021.10.11. 09:23

Miután a miniszterelnöki-jelölti előválasztás első fordulójában utolsó helyen végzett, a Momentum elnöke maga kezdeményezte, hogy a párttagságot képviselő küldöttség döntse el, vele szeretnének-e belevágni a választási kampányba, vagy valaki mással. A küldöttgyűlés megvonta a bizalmat Fekete-Győr Andrástól, aki lemondott az elnöki tisztségről.

Hajnal Miklós köszönetet mondott

András öt és fél éves elnöksége alatt a Momentum országos politikai szereplővé nőtte ki magát. A rendszerváltás óta eltelt idő legerősebb parlamenten kívüli pártja ma a Momentum, jövőre pedig frakciója is lesz az országgyűlésben, és ez András közösségszervező munkájának is köszönhető

reagált Fekete-Győr András lemondására Hajnal Miklós, megköszönve az eddigi elnök öt és fél éves munkáját.

A párt elnökségi tagja szerint az előválasztási eredmény megmutatta, hogy új lendületre van szüksége a Momentumnak ahhoz, hogy folytatni tudják az építkezést, és a magyar közélet még inkább meghatározó közössége legyenek.

András továbbra is a Momentum aktív politikusaként, elkötelezetten dolgozik tovább a kormány- és rendszerváltásért, támogatva a Momentum 15 előválasztási nyertes jelöltjét és a teljes ellenzéki összefogást.

Soproni Tamás: A kezdetektől együtt dolgoztunk

Soproni Tamás, Terézváros polgármestere is a Facebookon kommentálta a változást:

Andrissal a kezdetek, 2015 óta dolgoztunk együtt azon, hogy a Momentum országos párttá, az emberek hétköznapjait formáló politikai erővé váljon. Ez sikerült, ami nem kis részben köszönhető Andris legendás optimizmusának és közösségszervező munkájának.

Ahogy arról beszámoltunk, Fekete-Győr András leszögezte, hogy ezután is marad a Momentumnál, és a párt politikusaként segíteni fogja a következő elnök munkáját.