Márki-Zay Péter: Az elmúlt időszak legszövevényesebb összefonódásával állunk szemben

2021.10.11. 10:45

Botka László, Szeged polgármestere és Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje együtt adták le szavazatukat az ellenzéki előválasztás második fordulójában.

Barátommal, kollégámmal, szomszédunkkal, Márki-Zay Péterrel három éve dolgozunk együtt, nagyon sokat vitatkozunk, sok témában mást gondolunk, de most összefogtunk, mert azt szeretnénk, hogy normálisan lehessen beszélgetni, vitatkozni ebben az országban mindenről, amiről az életünk szól

– mondta az MSZP-ből 2019-ben kilépett Botka László.

A városvezető szerint „ehhez vissza kell szereznünk a demokráciánkat”, és az a meggyőződése, hogy a miniszterelnök-jelöltek közül Márki-Zay Péternek van a legnagyobb esélye arra, hogy összefogjon minden baloldali, jobboldali, liberális, zöld, civil és kiábrándult fideszes választópolgárt.

Márki-Zay Péter hangsúlyozta, hogy az elmúlt időszakban több mindent elértek:

Van kulturált vita ebben az országban, megtisztítottuk a közéletet, tabukat döntöttünk le. Mostantól kezdve nem szégyen Magyarországon melegnek lenni, büszkén lehet valaki cigány. Olyan tabukat döntöttünk le, ami ennek az országnak harminc éve adóssága volt.

A hódmezővásárhelyi polgármester úgy látja, ezen a héten lehet rendszert váltani, ezen a héten dől el, hogy Orbán Viktor marad-e a miniszterelnök a 2022-es választás után is.

Ez a rendszer megosztottságot eszik és széthúzást iszik.

Ahogy arról beszámoltunk, a második forduló első napján 78 ezren szavaztak, Márki-Zay Péter ezt biztatónak, de nem elég jónak nevezte, ezért mindenkit szavazásra buzdít.

Tudom, hogy micsoda erők mozdultak meg a túloldalon, mi most nem a DK-val állunk szemben, mi az elmúlt időszak legszövevényesebb összefonódásával állunk szemben.

Az ellenzéki előválasztás második fordulója vasárnap reggel kezdődött és október 16-án, szombaton zárul.  • Hírek
  • Megtakarítás