Medgyessy Péter szerint Orbán Viktor normális

2021.10.11. 09:00 Módosítva: 2021.10.11. 09:01

Medgyessy Péter még most is tisztán emlékszik arra, hogyan győzte meg felesége, hogy ne mondjon le miniszterelnökségéről, miután nem sokkal a kinevezését követően kirobbant a D-209-es botrány.

Bár azt nem tudja, ki adta át a kémelhárító múltját igazoló papírokat a Magyar Nemzetnek, ám úgy véli, lehet átfedés az őszödi beszéd kiszivárogtatóival, és nem csak a Fidesz járhatott jól azzal, hogy nyilvánosságra hozták.

Az úgynevezett barátaim körében is volt, akinek az érdekében állt, mert pályáztak volna a miniszterelnökségre, csak nem akartak megküzdeni azért, hogy ők miniszterelnökök legyenek, mert az nagyon nehéz út. Úgy gondolták, hogy készen kapnak egy lehetőséget

– mondta Medgyessy Péter a Blikknek.

A 78 éves korábbi miniszterelnök arról is beszélt, hogy nem haragszik Gyurcsány Ferencre, de csalódott benne, jobb embernek hitte, míg feleségét, Dobrev Klárát nem azonosítja vele, de nem tartja vele a kapcsolatot, hiába volt korábban a kampányfőnöke.

Medgyessy Péter Orbán Viktorról is elmondta a véleményét.

Nem örülök annak, amit csinál, ezt sose rejtettem véka alá, nekem más elveim vannak, máshogy gondolkodom. De velem szemben mindig nagyon kulturáltan viselkedett, nagyon normális embernek tartom

– mondta a miniszterelnökről, hozzátéve, hogy örülne, ha kormányváltás lenne, ám nem tudja, hogy az új kormány jobb lenne-e.