Annyira megbízhatatlan a választók lelkiállapota, hogy inkább nem mér a Publicus

PulaiAndras
2021.10.12. 17:50 Módosítva: 2021.10.12. 17:51
Nem csinál több közvélemény-kutatást az előválasztás végéig a Publicus Intézet, amelynek stratégiai igazgatója szerint jelenleg lehetetlen megbízhatóan kutatni.

Kedves mindenki! Úgy látjuk, hogy jelenleg olyan hullámzó az ellenzéki választó lelkiállapota, hogy azt lehetetlen megbízhatóan kutatni. Ezt a problémát a magunk részéről úgy oldjuk meg, hogy az előválasztás végéig nem kutatunk! Utána jövünk!

– közölte Pulai András Facebook-oldalán.

A közvélemény-kutatásokat korábban is sok kritika érte, de az előválasztás első fordulója után különösen felértékelődött a szerepük, és ezáltal viták kereszttüzébe kerültek.

Miután Dobrev Klára megnyerte a miniszterelnök-jelölti előválasztás első fordulóját, a Medián és a Závecz azt hozta ki, hogy Márki-Zay Péter előzi Karácsony Gergelyt, aki az első fordulóban második helyen végzett a szavazatszámok alapján. Ugyanakkor Dobrev Klára mindkettőjüknél jobban szerepelt a felméréseken. A Publicus és a Republikon azt mérte, hogy a főpolgármesternek van a legnagyobb esélye Orbán Viktor ellen. Végül Karácsony Gergely visszalépett a hódmezővásárhelyi polgármester javára.

(Borítókép: Gerencsér Tamás / Index)