Több mint hétmillió forintot csaltak ki hamis PCR-tesztekkel

2021.10.12. 17:52

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) elfogta azt a móri férfit, aki a gyanú szerint egy magyar gazdasági társaság nevében online hirdetett és értékesített hamis COVID-teszteket 2020-ban, amelyek teljesen alkalmatlanok voltak a használatra – írja a police.hu.

A rendőrök az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) feljelentése alapján kezdtek el nyomozni egészségügyi termék hamisítása és csalás miatt, a hatóság száz sértettről tud, de több embert is átverhettek.

A bűncselekményeket hárman követték el, és egy olyan céget használtak fel a forgalmazáshoz, amely ügyvezetője nem végzett érdemi tevékenységet a vállalatban, csak a nevét adta ahhoz. A termékek csak általános egészségügyi mintavevő eszközök voltak, amelyeket átcímkéztek, majd hamis azonosítókkal láttak el, az okozott kár pedig több mint hétmillió forint.

A hamisítás értelmi szerzője egy 47 éves móri férfi volt, akit az otthonában fogtak el 2021. október 6-án, a két veszprémi társát pedig szintén eljárás alá vonták.