Vadai Ágnes Márki-Zay Péternek: Kifordultál magadból

2021.10.12. 19:32
A Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese nyílt levelet írt a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltjének, aki szerinte szavazókat bánt meg, miközben rombolja az ellenzéki szövetséget.

Vadai Ágnes közösségi oldalán azt írta, összeszorított szájjal hallgatta az elmúlt napokban azt a sok mindent, amit Márki-Zay Péter nyilatkozott sokszor és sok helyen.

Eddig csöndben voltam, mert azt hittem, hogy csak rossz 24 órád volt. Most azonban világos, hogy nem ez a helyzet

– fogalmazott a DK-s politikus.

Nyílt levelében felidézte: Dunakeszin azzal szólította meg egy házaspár kedden, hogy „jöttünk mi, hazaárulók szavazni”.

Érted? A mi szavazóink, az ellenzék és az általad is támogatott jelöltek szavazói

– tette hozzá Vadai Ágnes, aki a következő felsorolást intézte a miniszterelnök-jelölthöz:

  • „Arról nyilatkozol, hogy Dobrev Klára gyűlöletkampányt folytat ellened. Mit, Péter? Gyűlöletkampányt? Átgondolod te egyáltalán, amit mondasz?”
  • „Azt állítja egyik társad, persze nagy nyilvánosság előtt, hogy van DK-s alapszervezet, amelyik melletted áll. Péter! Nincs ilyen szervezet!”
  • „Az állítod, hogy a családodat támadja a DK. Ki, Péter? Megmondom én: közülünk senki!”
  • „Azt állítod, hogy a Fidesz Klára mellett mozgósít. Péter! Klára mellett? A lelked mélyén te is tudod, hogy egészen más a helyzet.”
  • „Azt állítod, hogy csak te jelented a reményt. Nem, Péter! A reményt az ellenzéki összefogásra szavazó sok magyar jelenti.”
  • „Feszül szét az együttműködés a szavaid miatt. És nem az eltérő programok miatt, hanem mert ütsz-vágsz mindenkit, aki nem téged támogat ebben az amúgy nagyon szépnek és nemesnek indult előválasztási versenyben.”

Azzal szemben, amit Márki-Zay Péter állít, hogy a kormányoldal számára Dobrev Klára főnyeremény, Vadai Ágnes szerint „láthatóan” a hódmezővásárhelyi polgármester nekik a főnyeremény.

Bántasz ellenzéki szavazót, azt mondod, hogy árulják a hazát, közben rombolod a szövetséget. Olyanokat állítasz, ami nincs vagy nem igaz. Kifordultál magadból. És nem tudom, hogy miért

– írta a DK-s politikus.

Kifejtette azt is, hogy „egy politikus sorsa sem lehet fontosabb a haza sorsánál”, és tizenkét év után először van remény, hogy közösen új hazát építsenek.

Kérlek, hogy ne vedd el ezt a reményt a változást akaró magyaroktól. Még nincs késő, hogy visszatérj arra az útra, amely elvezet közös sikerünkhöz. Ha folytatod, lehet, hogy nyersz egy pillanatot, de elveszíted közös győzelmünk lehetőségét. És lehet, hogy a sors ezt megbocsátja neked, de mi, ellenzéki szavazók nem fogjuk

– írta Vadai Ágnes.

Márki-Zay Péter és Dobrev Klára egymásnak feszüléséről ITT is írtunk bővebben.