Békemenet lesz október 23-án, megvan az útvonal

2021.10.13. 12:24

Október 23-án lesz a következő Békemenet, ahol a résztvevők a 2006-os rendőri túlkapások útvonalán haladnak majd a Civil Összefogás Fórum (CÖF) – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) által szervezett eseményen – jelentette be Csizmadia László. A rendező szervezet vezetője közölte: a 2006-os terror útvonalán halad majd a menet.

A CÖF alapítója, a CÖKA kuratóriumának elnöke elmondta:

Nyugodt, békés, csendes összefogással kívánjuk demonstrálni, hogy itt történt a 15 évvel ezelőtti gyurcsányi terror, amely békés emberek ellen lovas attakkal, szemkilövetéssel, csonttörésekkel, vízágyúval és vipera náspángolással fenyítette az embereket. Ismét vér folyt a pesti utcákon. Megtörtént a demokrácia megcsúfolása. A menet előtt kifeszített molinónk jelszava: Soha többé, stop!

Csizmadia László azt is elmondta: a Békemenet résztvevői ezzel a 15 évvel ezelőtti rendőri erőszak áldozataira is emlékeznek 1956 hősei mellett.

A Békemenetre több száz olasz és lengyel civilt is várnak. Jelezni szeretnék a „brüsszeli bürokráciának”, hogy a nemzetek népei felett nem uralkodni kell, hanem szolgálni őket – jelentette ki Csizmadia László.

Bencsik András újságíró azt mondta, hogy a Békemenetet ismét a szeretet és a féltés jegyében tartják, ugyanis ma ismét „a gonosszal kell megmérkőzni” annak érdekében, hogy soha ne ismétlődhessen meg, ami 2006-ban történt, hogy egy kormány a népére támad:

Szembe fordulunk azzal a sötét fenyegetéssel, amit a Gyurcsány-kormány 15 évvel ezelőtt képviselt (...) egyszer és mindenkorra azt a szörnyűséget el akarjuk törölni.