Jelöltvita, Star Trek, verekedés, hóesés

IMG 7653
2021.10.13. 20:22

Október 13. Lehetne vészes is, de 2021-ben ez a szerda szólt ellenzék miniszterelnök-jelölti vitáról; az angol-magyar meccsről – de nem a pályán történt eseményekről –; a legidősebb emberről, aki valaha az űrben járt – merthogy most lőtték ki a csillagok felé –; Mártha Imréről, aki beszélt kicsit az energiafüggőségről és arról, hogy a döglött atomerőmű-projektről le kell szállni; az Indexen elindult új műsorról, a Konyhanyelvről, ami kicsit botrányos vagy tán nem is kicsit az; és a hóesésről, mert a Mátrában már lehullott.

Erős szerdát hagyott maga mögött mindkét ellenzéki kormányfő-jelölt. Dobrev Klára és Márki-Zay Péter esti vitáját messze megelőzte az üzengetés. Karácsony Gergely – Márki-Zay javára visszalépett jelölt – zsarolással vádolta Gyurcsány Ferencet, a Demokratikus Koalíció elnökét, Dobrev Klára pedig az esti vita indításként hazugnak nevezte ellenfelét, valamint alkalmatlannak a kormányfői posztra. Az éles hangvételű vitában ugyanakkor mind a ketten megígérték, hogy amennyiben nem nyerik meg az előválasztást, beállnak a győztes mögé. A vitát az Indexen is élőben követhettük.

Londonban 2021. október 12-én este 1-1-re győzött Magyarország labdarúgó-válogatottja az angol csapat ellen. Merthogy ez a döntetlen tényleg győzelemmel felér, igaz, nagyon messzire nem repíti a magyarokat. Amiről azonban ez a mérkőzés híres lett, az nem a pályán elért iksz, hanem a lelátón kivívott figyelem: a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség már azért vizsgálódik – az angolok több szurkolót le is tartóztattak –, hogy a vendégszurkolók miért verték az angol rendőröket.

William Shatner arról híres, hogy színész, és a legtöbb rajongója James T. Kirk néven ismeri. Ő játszotta ugyanis a Star Trek amerikai filmsorozat híres csillaghajójának (Enterprise) kapitányát. Most, élete alkonyán az a megtiszteltetés érte, hogy felvitték a világűrbe. Ezzel jelenleg ő a legidősebb ember (90 éves), aki elhagyta a Földet.

Az Indexen elindult Lakatos Márk beszélgetős műsora. A Konyhanyelv szerdánként este nyolctól látható az Indexen. Az online beszélgetős gasztroműsor bemutatkozó részében három egykori droghasználó ült asztalhoz (Lakatos Márk, Dietz Gusztáv, Nagy Zsolt), valamint vendég Molnár noÁr Áron is.

Dívány: Van egy Szibériában, ahol a foglyok egymást falták fel, ha enni akartak.

Femina: Harminc kilót hízott várandósan, amit három hónap alatt leadott – Tomán Szabinával Soós Andrea beszélgetett. Itt meghallgatható.

Napi.hu: A jövőbeni nyugdíjak reálértékét is elviszi az infláció.