Videó: egy autós zavarta meg az autópályán sétáló fiatalokat

2021.10.13. 16:00

Úgy tűnik terjedőben van az autópályán sétálás, ami nem csak tilos, de életveszélyes is, ezúttal ráadásul egy kisebb csoport, három fiatal férfi gondolta úgy, hogy céljuk a legegyszerűbben az M1-es sztráda egy szakaszán juthatnak el – tájékoztat róla a Magyar Közút az Instagram oldalán.

Egyesek szerin a mai fiatalok nem mozognak már eleget és csak az internet rabjai, ez a felvételen láthatókra nem igaz, hiszen egy séta nagyban hozzájárul a mindennapi egészséghez, persze nem mindegy, hogy hol hódol az ember a testmozgásnak. Az biztos, hogy az autópálya a legkevésbé ideális az ilyen jellegű mozgásformák gyakorlásához.

A felvételből az gyanítható, hogy a „kirándulók” nem először indultak ilyen túrára, mert nem csak magabiztosab haladtak a sztrádán Lébény térségében, ahol zavartalanul, beszélgettek, mobiloztak, és dohányoztak. 

Még egy arra haladó SUV is csak nehezen tudta őket kizökkenteni a nirvánai állapotból, amit csak akkor engedtek útjára, amikor az rájuk dudált.

A különleges sporttevékenység egészen a 142-es kilométerszelvénynél található lehajtóig tartott, ahol távoztak a gyorsforgalmi útról, majd a pálya felett található felüljárón átmentek a pálya másik oldalára.

Útjuk a lébényi pihenőtől egészen a lébényi vasútállomásig tartott 

– írja bejegyzésben a Magyar Közút.