Závecz: szorosan, de Dobrev Klára nyerte a miniszterelnök-jelölti vitát

2021.10.13. 22:56

A megkérdezettek 42 százaléka Dobrev Klárát, 38 százaléka Márki-Zay Pétert nevezte meg az ellenzéki miniszterelnök-jelölti vita győzteseként. A megkérdezettek 20 százaléka nem adott választ a kérdésre – derül ki abból a gyors közvélemény-kutatásból, amelyet a Závecz Research készített a vitát rendező RTL Klub megbízásából.

A válaszadók 47 százaléka Dobrev Klárát jelölte meg arra a kérdésre, hogy ki volt a meggyőzőbb, Márki-Zay Péterre 41 százalékuk voksolt. A megkérdezettek 12 százaléka erre a kérdésre nem válaszolt. 

A felmérésben arra is rákérdeztek, hogy a válaszadók szavaztak-e már, s ha igen, terveznek-e részt venni az előválasztáson. Eszerint a válaszolók 61 százaléka már szavazott, 33 százalék pedig tervezi, hogy fog. Hat százalék vagy nem tervez szavazni, vagy nem válaszolt erre a kérdésre. 

A Závecz Research 1170 résztvevővel, a vita nézőit reprezentáló mintán, telefonos adatfelvétellel vizsgálta az október 13-án megtartott harmadik ellenzéki miniszterelnök-jelölti vitán résztvevő két politikus teljesítményét.   • Hírek
  • Árfolyam