Dobrev Klára: Megjelentek az előválasztáson a fideszesek, Márki-Zay Péterre szavaznak

2021.10.14. 21:38

Minden napra jut egy valótlanság, az elmúlt egy hét választási kampánya túllépett egy határt − mondta Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje az ATV Egyenes beszéd című műsorában, reagálva ezzel az utóbbi napok történéseire.

Egy dologtól fél a Fidesz: az összefogástól. Véleményem szerint a legjobb jelölt a Fidesz számára az, aki szétveri az összefogást 

− fogalmazott Dobrev Klára, aki szerint „ha a Fidesz dicsér valakit, akkor az ellenzék elkezd ellene mozogni”. Hozzátette: minden az ellenzék kezében van, ami a kormányváltáshoz szükséges.

Dobrev Klára kijelentette: egyre több telefonos bejelentés érkezik arról, hogy fideszesek állnak a szavazósátraknál. A kormányfő-jelölt elmondása szerint ezek a fideszesek elárulják, hogy Márki-Zay Péterre fognak szavazni, ezért küldték ki az SMS-eket csütörtökön.

Nem tudom, miért kellett ennyire megbolondulni

− mondta a DK jelöltje, utalva ezzel Márki-Zay Péter nyilatkozataira. Úgy látja, hogy mindenki sikerrel zárta az előválasztás első fordulóját, az eredményeknek még azok is örültek, akik nem szállhatnak ringbe tavasszal.

Ez az öröm egy háromnapos ámokfutással véget ért

− tette hozzá. Dobrev Klára kiemelte, hogy csak egy alkalmas miniszterelnök-jelölt tudja legyőzni Orbán Viktort, ez pedig nem Márki-Zay Péter.

Nem lehet egyik nap azt állítani, hogy jobboldali konzervatív politikus vagyok, másnap meg Karácsony Gergely programját hirdetni

− mutatott rá Dobrev Klára, aki ismételten szóba hozta Márki-Zay Péter 444-nek adott interjúját, melyben lehazaárulózta azokat a politikusokat, akik az első fordulóban Karácsony Gergelyt támogatták, a második fordulóban azonban Dobrev Klárára szavaztak. „Nem lehet politikustársakat lehazaárulni” − jelentette ki a DK miniszterelnök-jelöltje.

Dobrev Klára a Závecz közvélemény-kutatását idézte, amely szerint az ellenzék és az aktív bizonytalanok körében neki van a legnagyobb esélye Orbán Viktor ellen. Arról is beszélt, hogy mélységesen nem ért egyet azzal, hogy Magyarországon nincs helye a baloldali politikának.

Elég volt a 12 év Orbán-rémálomból

− fogalmazott a politikus, hozzátéve, hogy nem hiszi, hogy ezek után további jobboldali politikára van szüksége Magyarországnak.

Karácsony Gergely zsarolással kapcsolatos állításaira Dobrev Klára elmondta, sem ő, sem pedig Gyurcsány Ferenc nem tudja, miről beszél a főpolgármester.

„A vitán Márki-Zay Péter által említett Popovics Judit nevét sem ismertem” − mondta Dobrev Klára, aki szerint „az, hogy összevissza mondanak mindenfélét” bizonyítékok nélkül, nem engedhető meg egy politikusnál, akinek pontosan tudnia kellene, mennyire fontos, hogy pontosan fogalmazzon.