Ránk ragyog a nap, és ez egy darabig így is marad

D  YT20181109020
2021.10.14. 16:59

A kora esti óráktól egyre vastagabb felhők érkeznek nyugat, északnyugat felől, majd éjszaka a felhősödés inkább csak a nyugati, északnyugati megyékre korlátozódik, másutt kiderül az ég. A derült tájakon többfelé párássá válik a levegő, köd is képződik, itt szitálás, esetleg ónos szitálás is előfordulhat.

Pénteken néhol csak nagyon lassan oszlik el a köd, rétegfelhőzet, de ezt követően gyengén felhős, napos idő várható, északnyugaton, délen némileg több felhővel. Az északias szél jobbára mindenütt mérsékelt marad, éjszaka szélcsendes körzetek is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 1 és plusz 6 fok között várható. A felhősebb Kisalföldön lesz a legenyhébb a hajnal, a szélcsendes, derült részeken pedig ismét fagyhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 12 és 16 fok között alakul  derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Szombaton a köd- és rétegfelhőzet feloszlása után hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Számottevő csapadék nem valószínű. A szél viszont sokfelé megélénkül. A leghidegebb órákban általában 0 és plusz 7 fok közötti értékeket, de a derült részeken akár mínusz 2 fokot is mérhetnek. A nappali csúcsértékek 13 és 16 fok között alakulnak.

Vasárnapra virradóra is többfelé köd képződik, de feloszlása után az ország nagy részén több órára kisüt a nap. Csapadék nem várható. A minimum-hőmérséklet általában plusz 1 és 6 fok között valószínű, de a szélvédett, derült tájakon akár mínusz 2 fok is lehet. Napközben 12–16 fokig melegszik a levegő.

(Borítókép: Illyés Tibor / MTI)