Halálosan megfenyegette a rendőröket egy nógrádi láncfűrészes férfi

2021.10.15. 15:59

Láncfűrésszel támadt a rendőrökre egy férfi egy Nógrádi településen – számol be róla a Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleménye.

Az ügyészség kifejti, hogy 2021 áprilisában egy Nógrád megyei településen csendháborításról érkezett bejelentés, a helyszínre érkező rendőrök az ingatlan udvarán egy 33 éves és egy 20 éves részeg férfit találtak, akik egy hangszóróból zenét hallgattak. Az egyenruhások többször is felszólították a testvérpárt személyazonosságuk igazolására, amelynek nem tettek eleget, sőt ehelyett fenyegetni kezdték a hatósági személyeket.

Vannak még a házban hatan, úgy gyertek be

Szét lesztek verve, ha bejöttök a házba, azt nem hagyjátok el élve 

– mondták az ittas házigazdák, akik közül az idősebb a ház mögül elővett egy benzinmotoros láncfűrészt, azt elindította.

Ha bejöttök, szét lesztek darabolva 

– kiabálta a férfi a láncfűrésszel a kezében a rendőröknek.

Ezek után a járó motorú erdészeti géppel a kezében elindult az egyenruhások felé a támadó, majd a kapu előtt a kerítésen belül két méterre megállt és letette a járó motorú láncfűrészt.

Ha bejöttök, ez vár titeket

– közölte a férfi, majd újra a kapuhoz ment és folytatta a rendőrök szidalmazását.

Mivel a jogszerűen intézkedő rendőrök eljárását erőszakkal és fenyegetéssel akadályozták az őket szidalmazó és fenyegető támadók, a nyomozó ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki őket, egyiküket a bűncselekmény súlyosabban minősülő, felfegyverkezve elkövetett alakzatával. Az idősebb férfi tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését és panaszt jelentett be a gyanúsítás ellen, míg öccse nem tett vallomást.