Életfogytiglant kapott a soroksári futónő gyilkosa

2021.10.15. 09:07 Módosítva: 2021.10.15. 09:12

Emberölés, szexuális erőszak és kifosztás bűntette miatt életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte pénteken a bíróság R. Szilvesztert, a soroksári futónő néven ismert Gyurik Krisztina gyilkosát. R. Szilveszter nem volt jelen a tárgyalóteremben, börtönéből videón kapcsolták be az ítélethirdetésre a Fővárosi Törvényszéken.

A 36 éves Kardosné Gyurik Krisztina 2013. szeptember 25-én Budapest XXIII. kerületében, Szigetdűlőn kora este futni indult, amikor megtámadták, brutálisan megverték, megkötözték és megerőszakolták, mielőtt egy zsineggel megfojtották volna. A rendőrök mindegyik 17 és 70 év közötti férfitól DNS-mintát vettek, aki három kilométeres sugarú körön belül lakott, de a nyomozás így sem vezetett eredményre csaknem öt éven át. A gyilkos fejére ezért ötmillió forintos vérdíjat tűztek ki.

A GYILKOST ÖT ÉVIG NEM TALÁLTÁK, CSAK 2018-BAN AKADTAK NYOMÁRA A RENDŐRÖK LABORATÓRIUMI MINTÁK ALAPJÁN.

R. Szilveszter akkor már betörések miatt börtönben ült. Egy hónappal a gyilkosság után Sopronkőhidára vitték, és nála volt áldozata mobilja, amelyet letétbe helyezett a többi tárgyával együtt. Amikor gyanúsítottként őrizetbe vették a siófoki ügyek miatt, megvizsgálták a letétbe helyezett tárgyakat is. Ezek egyike egy Sony Ericsson mobiltelefon volt, amelyet éveken át őrizgettek anélkül, hogy tudták volna, eredetileg a brutálisan meggyilkolt soroksári futónőé. Ez a mobiltelefon végig letétben maradt azt követően is, hogy R. Szilvesztert néhány héttel a gyilkosság után elkapták.

R. Szilveszter DNS-e egyezik a helyszínen talált nyomokkal. A férfi ezt korábban azzal magyarázta, hogy a környéken járva látta, hogy egy férfi bántalmaz egy nőt, és megállt segíteni, megütötte az elkövetőt, ekkor sérült meg. Ennek ellentmond, hogy a férfi DNS-e, ondó és nyál a Gyurik Krisztina megfojtásához használt kötélen és az áldozat testén is kimutatható volt.

R. SZILVESZTER ELLEN 2019 JÚLIUSÁBAN EMELTEK VÁDAT A FUTÓNŐ MEGGYILKOLÁSA MIATT.

A pénteki ítélet nem jogerős, ellene az ügyész azért fellebbezett, hogy a bíróság a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségének megnyílását 35 évnél hosszabb időtartamban állapítsa meg. A vádlott és a védő részben felmentésért, részben enyhítésért fellebbezett.

A bíróság ügyészi indítványra fenntartotta a vádlott letartóztatását.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport