Az evangélikus egyház szerint Dobrev Klára hazudott az egyházi iskolák finanszírozásáról

2021.10.16. 09:41

Valótlanságot állított az egyházi iskolák finanszírozásáról Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje – áll a Magyarországi Evangélikus Egyház elnöksége által kiadott közleményben.

Amint a Fabiny Tamás elnök-püspök és Prőhle Gergely országos felügyelő által aláírt közlemény fogalmaz, a Magyarországi Evangélikus Egyház közösségi elkötelezettsége miatt üdvözli a közéletet frissítő vitákat, így az előválasztás folyamatát is, azt azonban elengedhetetlennek tartják, hogy az egyházi iskolákról is hiteles információkhoz jussanak a polgárok, amelyeket az egyházi társadalmi szolgálat évszázados hagyományú intézményeiként jellemeztek.

Sajnos az ellenzéki miniszterelnök-jelölti vita minapi alkalmán Dobrev Klára újfent megismételte azt a félrevezető állítást, miszerint az egyházi iskolák támogatása többszöröse volna az állami iskolákénak. Ez nem felel meg a valóságnak, csak az egyházak elleni hangulatkeltésre alkalmas, és sérti mindazon diákokat, akik egyházi iskolába járnak, és azokat a szülőket is, akik egyházi iskolába íratták, vagy a jövőben íratni akarják gyermekeiket.

Szakértői állásfoglalásokra hivatkozva hozzátették, hogy az egyházi iskolák finanszírozásának rendszere nem preferálja az egyházi fenntartókat, sem az egyházi intézményekben tanuló gyerekeket. 

Bármikor készen állunk a fentiek nyilvános, szakértői szintű megvitatására

 – szögezi le a közlemény.  • Hírek
  • Hírek