Sárga csekkek, gyönge pontok, egy liter már ötszáz

IMG 7653
2021.10.18. 21:36

Talán nem meglepő, de a hétvégén véget ért az ellenzéki előválasztási kampány és szavazás. A miniszterelnök-jelölt, és így Orbán Viktor 2022-es kihívója, Márki-Zay Péter győzelme sokakat meglepett, mások viszont máris elemezni kezdték a kialakult helyzetet. Török Gábor politológus szerint bárki kerülhet a fülkeforradalom rossz oldalára. Mráz Ágoston politikai elemző több okot is lát arra, hogy megismerjük Márki-Zay gyönge pontját. Vona Gábor pedig, a Második Reformkor Alapítvány vezetője, a Jobbik korábbi elnöke megnevezte azokat, akik nem örülnek az ellenzéki miniszterelnök-jelölt előretörésének.

A parlamentben mindeközben nem változott semmi. A patkó minden képviselője mondta a magáét vagy a másét, volt megvilágosodás, előválasztás, hazugozás, gyurcsányozás, rezsiválságozás. Ide kattintva megtudható, kik vitáztak, vitatkoztak élesen.

Dunaújvárosban alighanem várják a májust, mert akkorra talán elcsitul a távhőszolgáltatás körül kialakult vita. Merthogy már nyakunkon a tél, de a városban az eddigi szolgáltató és a városi vagyonkezelő azon tusakodik, ami a helyieket nem nagyon érdekli, de annál inkább érinti: nem szeretnék, ha egyszerre két szolgáltatótól kapnának sárga csekket. 

Megismerhettük egy cseh cipészcsalád történetét. Tagjai az örökséget nem a pirosra tették fel, vagy a feketére, hanem befektették, a haszonból pedig építettek maguknak egy világcéget. És nem mellesleg autópályát, 33 nagyvárost és 53 gyárat.

Ha valaki arra ébredne, hogy drágábban vesz üzemanyagot, az nem a véletlen műve. Egy ötszázas hamarosan már nem lesz elegendő egy liter benzin tankolásához. Ezentúl nagyjából egy liter benzin árával kell többet fizetni a Netflixért is, de ehhez legalább nem kell autóba ülni.