Az összegyűjtött kétszázasokat is elvitte a nemrég szabadult kaposvári betörő

2021.10.18. 11:57

A Kaposvár Járási Ügyészség minősített lopás és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a 44 éves férfival szemben, aki Kaposvár környéki falvakban tört be lakóházakba, amihez az egyik esetben a 24 éves társa is segítséget nyújtott.

A vád szerint a többszörösen büntetett előéletű elkövető 2020 novemberében szabadult legutóbbi, szintén lopás miatt kiszabott börtönbüntetéséből. Ez azonban nem tartotta vissza, hogy 2021 januárjában betörjön egyik falubelijének ingatlanába. A férfi a házba a fürdőszoba ablakán keresztül bemászva jutott be, majd onnan ellopott több mint háromezer darab 200 forintos pénzérmét, melyek összértéke meghaladta a 600 ezer forintot – közölte az ügyészség.

A férfi ezután 24 éves társával tört be a szomszédos faluban egy német állampolgárságú sértett házába, ahonnan csak kisebb értékű háztartási cikkeket vittek el, mivel a bűncselekmény elkövetése közben megzavarták őket.

A nyomozás alatt az idősebbik a férfit a kaposvári rendőrök rövid időn belül őrizetbe vették, majd az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a letartóztatását.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az azóta is letartóztatásban lévő, többszörös visszaesőnek minősülő férfival szemben fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás, míg társával szemben felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt.