Meghalt egy férfi rendőri intézkedés közben a VIII. kerületben

2021.10.19. 15:11

Meghalt egy férfi a VIII. kerületi Baross utca és a Szigetvári utca sarkán, miközben a rendőrök éppen intézkedtek vele szemben – tájékoztatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az MTI-t.

A rendőrség a történteket közigazgatási eljárásban vizsgálja, jelenlegi adataik szerint nincs összefüggés a haláleset és a rendőri intézkedés között.

A BRFK közleményt is kiadott az esetről. Ebben azt írták, a Baross utcában egy félmeztelen ember ugrott rá az úttesten előtte megálló járőrautóra. A rendőrök igazoltatni próbálták a láthatóan zavart férfit, ő azonban ellenszegült, ezért megbilincselték.

Az intézkedés közben az ismeretlen hirtelen összeesett, a rendőrök ezért azonnal levették a bilincset. Megkezdték az újraélesztést, amit a kiérkező mentők folytattak, de már nem lehetett megmenteni a férfi életét.

A BKK arra hívta fel a figyelmet, hogy hatósági intézkedés miatt a Baross utcában az Illés utcánál az érintett útszakaszt lezárták. A 72M és a 83-as trolibusz, illetve a 9-es autóbusz terelve közlekedik, és több megálló kimarad.