16:00, December 01.
Horvátország 0
Belgium 0
Ahmad bin Ali Stadion F csoport
16:00, December 01.
Kanada 0
Marokkó 0
al-Tumama Stadion F csoport
20:00, December 01.
Japán 0
Spanyolország 0
Kalifa Nemzetközi Stadion E csoport
20:00, December 01.
Costa Rica 0
Németország 0

Zamárdi nem enged a 48-ból, döntött az Alkotmánybíróság

IMG 7653 (1)
2021.10.19. 20:11
Jelentős ellenállásba ütközött a Zamárdi és Szántód közé tervezett lakóövezet, az Alkotmánybíróság döntött a védettségi igazolványról, a Ferencváros kikapott a Celtictől a labdarúgó Európa-ligában. Ezekről írtunk ma az Indexen.
  • Az Alkotmánybíróság kedden közzétett határozatában egyhangúlag elutasította azokat az alkotmányjogi panaszokat, amelyek a védettségi igazolványt szabályozó kormányrendelet alkotmányosságát támadták. Az indítványozók szerint a szabályozás tartósan fennálló és súlyos alapjogsérelmet okoz azok számára, akik nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. Az alkotmánybírák szerint viszont a vizsgált rendelkezések nem ütköznek a hátrányos megkülönböztetés tilalmába.
  • Civil ellenállásba ütközött a Balaton déli partjára tervezett nagyváros; tegnapi írásunk után több felháborodott olvasói levelet kaptunk. A történet elemi erejű tiltakozással folytatódik, és könnyen lehet, hogy hamarosan le is zárul, mivel az építésügyért felelős Miniszterelnökség sem támogatja a terveket. Részletek itt.
  • Márki-Zay Péter sikerével ért véget a vasárnap zárult ellenzéki előválasztás, a győztessel kiegészült hat párt képviselői most visszavonulnak a füstös szobákba, hogy többek között megegyezzenek az érdekellentéteket rejtő közös lista névsoráról. Kérdések és feszültségek itt.
  • A német nagykövetség szervezésében tartott beszélgetésen szakértők elemezték a német koalíciós tárgyalások kimenetelét. Szó volt a német–magyar gazdasági kapcsolatok alakulásáról is. Részletek itt.
  • Egy építési engedély elhúzódása vezetett a gyilkossághoz. Az elkövető bevette magát a hegyek közé, viszont a kínai közösségi médiában sokan felháborodtak azon, ahogy a hatóságok bántak a férfival, és éveken át figyelmen kívül hagyták segítségkérését. Végül hétfőn egy barlangban megtalálták, állítólag elfogása közben végzett magával. Egy nyomozás részletei.
  • Február elején sokak örömére bejelentette The Weeknd, hogy európai turnéja alatt Magyarországon is koncertet ad. A 2022. november 4-ére tervezett előadásra rengetegen váltottak jegyet, a minap azonban azzal szembesültek a vásárlók, hogy a buli elmarad – ahogyan a teljes turné is.
  • Az Európa-liga G csoportjának 3. fordulójában a Ferencváros 2–0-s vereséget szenvedett a Celtic otthonában. Az első félidőben még jól tartotta a Fradi, a másodikban Dibusz Dénes büntetőt is védett, de a skót együttes végig fölényben játszott és megérdemelten győzött. Tudósítás a mérkőzésről itt.

FEMINA. Mit üzennek pontosan a középkori festményekbe rejtett virágok? Így olvashatsz a szirmok között. A középkori és reneszánsz képeken látható virágok nem csupán dekorációként szolgálnak, hanem üzenetük van. A szimbolikát a Femina mutatta be cikkében.

DÍVÁNY. Amíg a gyerek kicsi, sok szülő együtt fürdik vagy zuhanyozik vele. De meddig számít kicsinek? Milyen előnyei és hátrányai vannak a közös fürdésnek? És mikor érdemes abbahagyni? Válaszok a Dívány cikkében.

További híreinket ide kattintva olvashatják.

(Borítókép: Index grafika)  • Tippek
  • Hírek