A közmédia munkatársa felháborodott, amiért Hadházy Ákos csak élőben volt hajlandó nyilatkozni

2021.10.21. 16:13

Bár az MTVA vezérigazgatója, Papp Dániel szerint – akinek a Kúria 2015-ös ítélete szerint tűrnie kell, ha hírhamisítónak nevezik – a közmédia pártoktól független és objektív, azért mégsem bízik meg bennük maradéktalanul mindenki. Legalábbis a közmédia munkatársa most éppen azt nehezményezte egy Hadházy Ákos által közzétett videóbejegyzés tanúsága szerint, hogy az ellenzéki országgyűlési képviselő csak élőben hajlandó nyilatkozni.

De Ön egyébként ugye képviselő, azt tudja és innentől kezdve mint közszereplőnek azért azt is figyelembe kell vennie, hogy az Önt megválasztó választópolgárokat kéne tájékoztatni, tehát én azt gondolom, hogy ez a fajta magyarázkodás, hogy majd ha behívják élőbe, ez egyfajta diktátum. Önnek van egyfajta tájékoztatási kötelezettsége

 – szegezte neki a politikusnak Császár Attila, az M1 riportere. A közmédia munkatársa azt szerette volna tudni, miért nem viseli Hadházy Ákos az egyébként Márki-Zay Péter által a korrupcióellenes küzdelem szimbólumaként meghirdetett kék szalagot, s hogy vállalja-e az elszámoltatási feladatokat, amennyiben 2022 után új kormány lesz Magyarországon. Hadházy Ákos azonban továbbra is azt mondta, hogy csak élő adásban hajlandó nyilatkozni.

Szemtelenség a köbön: miután tízszer elmondtam neki, hogy élő adásban bármikor az MTV rendelkezésére állok, az állami propagandatévé riportere kioktatott, hogy NEKEM TÁJÉKOZTATÁSI KÖTELESSÉGEM VAN és köteles vagyok neki nyilatkozni. Nem tudtam, hogy szembe röhögjem Császár urat, vagy valami mást csináljak, vagy ráordítsak, hogy basszus, tájékoztatási kötelezettségetek az nektek van, ha nem tudnátok!

 – ezt már írásban fűzte hozzá a politikus a Facebookon. Hozzátette, „angyali nyugalom” szállta meg, ezért tizenegyedszerre is elismételte, hogy élőben nagyon szívesen válaszol. 

A videóbejegyzés végén a politikus felidézte azt a jelenetet, amikor 2018 decemberében többedmagával az ellenzék ötpontos követelését szerette volna beolvasni a köztévében, ám kidobták őket a Kunigunda utcai székházból.