Mától látogatási tilalom van a Semmelweis Egyetem öt klinikáján

2021.10.21. 08:12

Látogatási tilalom lép életbe október 21-től a Semmelweis Egyetemhez tartozó Városmajori Szív- és Érgyógyászati, a Pulmonológiai, a Belgyógyászati és Hematológiai, a Belgyógyászati és Onkológiai, valamint az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikán – tájékoztatta szerkesztőségünket az egyetem.

Súlyos-kritikus állapotú, hosszú ideje az egyetemen fekvő beteg esetén a klinika igazgatója egyedileg adhat alkalmanként egy-egy hozzátartozónak engedélyt a megfelelő védőfelszerelésben történő látogatására.

A rektori utasítás visszavonásig érvényes. Az intézkedést a koronavírus-járvány és a szezonális fertőzések elkerülése érdekében hozták.

A szerdán közzétett napi járványadatok szerint az eltelt 24 órában összesen 1668 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 838 916 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 30, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 30 448 főre emelkedett. Kórházban 1058 koronavírusos beteget ápoltak, közülük 145-en voltak lélegeztetőgépen.  • Hírek
  • Hírek