Már a hajápolók zöld minősítését is ellenőrzik majd

2021.10.22. 09:03

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) megbízásából fogják ellenőrizni, hogy a samponok, a balzsamok, a hajgeneráló készítmények, valamint a hajfestékek csomagolásán joggal szerepelnek-e a natúr, a bio vagy a vegán megjelölések – tájékoztatta a minisztérium az MTI-t.

Mint írják, tavasszal már bebizonyosodott, hogy az arckrémekre nem jellemző az ilyen minősítés, és azt is hozzáteszik, hogy hamarosan zárul a „zöld” állítások szélesebb termékkörre kiterjedő vizsgálata is.

Az ITM kezdeményezésére lezajlott május–júniusi ellenőrzés tapasztalataiból kiderült, hogy az arckrémek esetében tisztességesen járnak el a hazai vállalkozások. Valósnak bizonyultak az árucikkek természetes összetevőire és környezetkímélő előállítására hivatkozó tájékoztatások is.

A mintegy nyolcvanféle kozmetikumból csupán egy olyan gyártó volt, amelyik nem tudta hitelt érdemlően igazolni, hogy terméke tényleg zöld – emlékeztetett a minisztérium.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.