Maszkviselést kér mindenkitől a Magyar Orvosi Kamara

DEBRE20201112003
2021.10.22. 13:35

A koronavírus-járvány agresszív, súlyos szövődményeket okozó változatának gyors terjedése miatt tömegrendezvényeken csak azok vegyenek részt, akik felvették a koronavírus elleni oltást − hívta fel a lakosság figyelmét a Magyar Orvosi Kamara elnöksége.

Pénteki közleményükben mindenkit arra kérnek, hogy viseljen maszkot, ha tömegrendezvényen vesz részt.

Korábban már a Magyar Tudományos Akadémia elnöksége is kérte, hogy aki csak teheti, viseljen maszkot. Október elején megjelent közleményükben azt kérték, zárt térben, rendezvényeken, tömegközlekedési eszközökön mindenki viseljen maszkot, és tartsa a megfelelő távolságot.

A koronavírus delta-variánsának gyors terjedése miatt Magyarországon egyre több pozitív esetet azonosítanak. A kormányzati tájékoztató oldal péntek reggel közzétett adatai szerint az elmúlt napon 2548 új fertőzöttet regisztráltak az országban, a fertőzéssel összefüggésben pedig huszonnégyen hunytak el.

Szombaton országszerte több rendezvény is lesz az 1956-os forradalom emlékére. Budapesten Békemenetet szerveznek október 23-án, ahol a résztvevők a 2006-os rendőri túlkapások útvonalán haladnak majd. A CÖF alapítója, Csizmadia László elmondta, hogy a Békemenetre több száz olasz és lengyel civilt is várnak, ezzel akarnak üzenni a „brüsszeli bürokráciának”, hogy a nemzetek népei felett nem uralkodni kell, hanem szolgálni őket.

(Borítókép: Czeglédi Zsolt / MTI)