Bekapcsolták a távfűtést Budapesten

2021.10.22. 11:17

Elkezdődött a fűtési időszak Budapesten, mintegy 240 ezer lakossági és hétezer egyéb fogyasztónál kapcsolták be a távfűtést − tájékoztatott a Főtáv.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint szeptember 15. és október 15. között a Főtáv ütemezetten indította el a fűtésszolgáltatást. A fűtésindítás 2823 esetben már helyszíni beavatkozás nélkül, távfelügyelet segítségével történt.

Közölték azt is, hogy a nyári időszakban számos tervezett távvezeték-karbantartási munka és beruházás is befejeződött. Az új fogyasztók hálózatra kapcsolása mellett javították a hibákat is, a leginkább elöregedett vezetékszakaszokat és szerelvényeket pedig kicserélték. A karbantartási, beruházási, felkészülési és ellenőrzési tevékenységre a Főtáv idén eddig összesen csaknem egymilliárd forintot fordított.

A teljeskörűen bekapcsolt budapesti távfűtés a lakott városrészekben semmilyen többlet-környezetterhelést nem eredményez − emelték ki. A budapesti távhőrendszerek jelenleg is évente csaknem 230 ezer tonna szén-dioxid-kibocsátást takarítanak meg. A folyamatban lévő, illetve tervezett távvezetéki és hőforrásokhoz kapcsolódó fejlesztések hosszú távú eredményeként újabb, akár 150−170 ezer tonna szén-dioxid-kibocsátás maradhat el évente.

Mint arról korábban már beszámoltunk, a fűtési szezon hivatalosan október 15-én kezdődött el.