Napról napra lesz egyre hidegebb

2021.10.23. 16:25 Módosítva: 2021.10.23. 16:28

Ma még élvezzük ki a viszonylagos meleget, mert holnapra megjönnek a komoly fagyok. Reggel akár a mínusz 7 fok sem kizárt a fagyzugos területeken az Északi-középhegységben, a Nyírségben és a Kiskunságon. Az ország más területein gyengébb fagy, mínusz 4 fok körüli minimumok várhatóak, a legmelegebb a nyugati határ mentén lehet a felhősebb és szelesebb éjszaka miatt.

Napközben viszont előreláthatóan háborítatlan lesz a napsütés, maximum fátyolfelhők szűrhetik meg a sugarakat. Tegnap az ilyen napos-felhős együttállás szép naphalókat eredményezett, aki lemaradt róla élőben, érdemes megnéznie legalább a felvételekről. 

Azt azért nem árt észben tartani, hogy bár a felhők ilyenkor szűrik a fényt, de azért belenézni a napba ilyenkor sem tanácsos. 

Ha már ez a nap 1956-ról szól, érdemes visszatekinteni, milyen idő volt 65 éve ezen a napon: kegyes volt az ég, a délutáni órákban 19–22 fokig is felkúszott a hőmérő higanyszála.

Ami pedig a mostani hétvégét illeti, a legmagasabb nappali hőmérséklet ma is és holnap is 11 és 15 fok között valószínű. Az északnyugati szelet napközben több helyen élénk, néhol erős lökések kísérik, majd estétől mindenütt mérséklődik a légmozgás. 

Még hétfőn is napsütéses időre lehet számítani, de hétfőn reggel a vasárnapinál is hidegebb lesz, ezzel együtt pedig megjelenhetnek pára- és ködfoltok. Ne feledjük előtúrni a melegebb ruhákat a szekrény mélyéről!