Toroczkai László szerint történelemhamisítás az Elkxrtuk

D VAJ20200216010
2021.10.23. 13:38

Egyre többen nézik meg a csütörtökön bemutatott Elkxrtuk című filmet, és aki látta, nem megy el szó nélkül mellette. Így van ezzel Toroczkai László is, aki az őszödi beszéd kiszivárgása után, 2006 szeptemberében több száz tüntetőt vezetett át a Kossuth térről a Szabadság térre az MTV-székházhoz, hogy beolvastassa a követeléseket. Az épületbe nem engedték be őket, ezt követően pedig elkezdődött a székház ostroma.

A politikus és újságíró szerint a film 2006-os Fidesz-propaganda, és nem érti, miért vágták ki belőle az ostromot, azt, hogy miből született az ostrom, vagy azt, amikor Varga Balázzsal vitték a petíciót. Toroczkai László nehezményezte, hogy azt a több ezer magyar hazafit, aki velük együtt tüntetett az akkori kormány ellen, elintézik annyival, hogy néhány tucat f*sz, aki forradalmárt akart játszani.

A lényeg nem szerepel benne, gyakorlatilag a fideszes választási propaganda köszön vissza benne. Ez így, ebben a formában történelemhamisítás

– mondja a Mi Hazánk társalapítója, hozzátéve, az is kimaradt, hogy a Fidesz gyáván elmenekült, és otthagyta az embereket az utcán.

Toroczkai László Sziva Balázzsal, Varga Balázzsal és az akkor a helyszínről tudósító Kisberk Szabolccsal nézte meg az alkotást. Sziva Balázs szerint a tévéostromot elbagatellizálták, a valósághoz kevés köze van, és csak arról van szó, hogy a Fidesz-narratívára készítettek egy filmet rettentő sok pénzből, míg Novák Előd arról beszélt, hogy Orbán Viktorék magukra hagyták a híveket, és százmillió forintos páncélautóval menekültek el az Astoriáról.

(via 444.hu)

(Borítókép: Toroczkai László 2020. február 16-án. Fotó: Vajda János / MTI)  • Hírek
  • Árfolyam