Évtizedes csúcson a légúti betegek száma hazánkban

IMG 7653
2021.10.24. 20:03
Évtizedes csúcson a légúti betegek száma hazánkban, a negyedik hullám új lökést adhat egy Covid-terápiának. Alec Baldwin akár másfél éves börtönbüntetést is kaphat, a Liverpool felmosta a padlót a Manchester Uniteddel a Premier League rangadóján. Napi hírösszefoglaló, avagy ezekről írtunk ma az Indexen.
  • Három év kihagyás után a Civil Összefogás Fórum ismét Békemenetet szervezett, amelynek központi üzenete a „Soha többé!” volt, de azért a kormányoldal üzent Brüsszelnek is. Az ellenzéki összefogás is nagygyűlést szervezett október 23-án, ahol Márki-Zay Péter közös miniszterelnök-jelölttel együtt álltak színpadra a pártok vezetői. Videóriportunkban megmutatjuk, hogyan emlékezett meg a nemzeti ünnepről az ország két fele.
  • Évtizedes csúcson a légúti betegek száma, de a háziorvosok helytállnak. Szeptember óta rekordszámú megkeresést kapnak a háziorvosok, egy rendelésen akár ötven-hatvan beteg is megfordul. A héten ráadásul a nagyüzemi rendelői tesztelés is beindult, de a háziorvosok egy része erre nem plusz teherként, hanem egy, a járvány elleni újabb fegyverként tekint. Részletek itt!
  • A negyedik hullám új lökést adhat egy Covid-terápiának. A monoklonális antitest-terápia ismert Covid elleni eljárás, a koronavírus harmadik hullámában rendszerszerűen használták a kórházakban. Ráadásul a krónikus betegeknél hatékonyabb, mint a gyógyszeres kezelés, és több ezer adag áll rendelkezésre belőle a kórházakban. Bővebben itt!
  • Öt próbatétel, amibe belebukhat az ellenzéki összefogás. Vona Gábor ismét véleménycikket írt lapunknak. Olvassa el itt!
  • Napok óta arról cikkez a világsajtó, hogy a Netflix dél-koreai sorozata, a Squid Game a létező összes rekordot megdönti. Itthon is Dunát lehet rekeszteni a szériáról szóló cikkekből, ugyanakkor kevesen tudják, hogy a sorozatnak magyar vonatkozása is van, méghozzá igen jelentős. Részletek itt!
  • Az amerikai média a Rust című film forgatása közben történt halálos baleset újabb és újabb vonatkozásait állítja fókuszba. A New York Post több jogi szakértő megkérdezése után arra a következtetésre jut, hogy akár másfél éves börtönbüntetés is várhat Alec Baldwinra. Nem Baldwinra, a színészre, hanem Baldwinra, a film egyik producerére. Bővebben itt!
  • Futballrangadókból sem volt hiány vasárnap: a Real Madrid 2–1-re legyőzte a Barcelonát a Lionel Messi-éra utáni első klasszikuson, Angliában pedig a Liverpool nemes egyszerűséggel felmosta a padlót egyik legnagyobb riválisával, a Manchester Uniteddel.

FEMINA. Lélegzetelállító szépségű kastélyszállók az országban: a turai Schossberger-kastély Európa legjobbja lett. 2021 őszén röppent fel a hír, hogy a turai Schossberger-kastély megújult épülete lett a legjobb európai kastélyhotel az International Travel Awards nevet viselő nemzetközi megmérettetésen. De az országban több más gyönyörű hely is kiérdemelné az elismerést a Femina gyűjtése alapján.

DÍVÁNY. Hányszor hangzik el baráti beszélgetésekben is, hogy „majd ha nyerek a lottón!” Szinte mind tele vagyunk vágyakkal és ötletekkel, hogy mi mindent tudnánk venni és csinálni, ha megnyernénk a lottóötöst. Cikkében a Dívány bemutatja a nyeremény árnyoldalát.