Megpróbálta megkenni a rendőröket, amikor ez nem sikerült, halálosan megfenyegette őket

2021.10.25. 11:29

Több kereszteződésen is áthajtott a piros lámpán az a szerb férfi, aki előbb le akarta fizetni az őt megállító rendőröket, majd halálosan megfenyegette őket – tudatja a Központi Nyomozó Főügyészség.

Az ügyészség beszámol róla, hogy 2021. október 21-én hajnalban egy szerb férfi gépkocsijával úgy közlekedett Budapest belvárosában, hogy 

több kereszteződésen a közlekedési lámpa piros jelzése ellenére megállás nélkül áthaladt,

amit a rendőrök észrevettek, és emiatt intézkedtek vele szemben. Az egyenruhásoknak gyorsan feltűnt, hogy a sofőr lehelete erősen alkoholos, aki be is vallotta, hogy ittasan vezetett. A rendőrök ezután az ügyeleten keresztül egy újabb egységet kértek a helyszínre, hogy megszondáztathassák a férfit.

Az ittas vezető ekkor megkérdezte, hogy az mennyibe kerülne neki, hogy az egyenruhások ők mindezek után továbbengedjék, és ne jelentsék fel. 

Elsőre 20 eurót ajánlott fel, ám miután a rendőrök visszautasították, 200, 500, végül 1000 euróig is elment,

azonban a rendőrök ezt sem fogadták el.

A férfi tovább rontotta helyzetét, mert a helyszínen az alkoholszondát nem volt hajlandó megfújni, ezért előállították az egyik kerületi rendőrkapitányságra. Itt fokozta a tettét a 36 éves sofőr, amikor az előállító helyiségbe való befogadásakor az őt kísérő, korábban vele szemben intézkedő rendőröket szidta, majd azzal fenyegette meg, hogy ismer egy szerb bűnözőt, és elintézi, hogy egy-egy golyót kapjanak a fejükbe.