Egyirányúsítás miatt torlódik a metrópótló

2021.10.25. 10:13
A Ferenc körút környékén egymást érik a metrópótló járatai, szokatlanul nagy dugó alakult ki – tájékoztatott egyik olvasónk.

Érdeklődésünkre a Budapesti Közlekedési Központnál azt mondták, hogy ma hajnaltól a Baross utcát a József körút felé, a Szabó Ervin tér és a Mária utca között egy előre tervezett troli-felsővezeték építése miatt egyirányúsították. Olvasónk fotója alapján egyelőre nincs érdemi munkavégzés a területen.

A munkálatok miatt október 29-ig a 9-es, a 72M és a 909-es járatok a Kálvin tér felé, az Üllői útra terelve közlekednek.

A belváros felé a Baross utca helyett a Mária utca–Üllői út nyomvonalon lehet közlekedni. Ebben az időszakban a 9-es busz, a 72M trolibusz, valamint a 909-es éjszakai járat módosított útvonalon, a Mária utcán és az Üllői úton át közlekedik, nem érinti a Szentkirályi utca megállót, megáll viszont a 83-as trolibusz Üllői út megállójában, valamint az Üllői úton, a Szabó Ervin teret megelőzően, az Erkel utca torkolatával szemben.

A hálózatbővítést az iskolások őszi szünetére időzítették, a BKK szóvivője szerint a reggeli forgalom zavara után, néhány napon belül normalizálódni fog a körúti közlekedés.