Nyilvánosak a „Kubatov lista-szintű” dokumentumok, Márki-Zay Péter felesége is célkeresztbe került

(3) Facebook (1).png
2021.10.25. 12:02

Márki-Zay Péter szerint a Fidesz „Kubatov lista-szintű” adatokat gyűjtött Márki-Zay Péterről, az iratcsomót pedig az előválasztási kampányban átadta a DK vezetésének, azzal a céllal, hogy befolyásolják az előválasztás eredményét. Ezt az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje jelentette be hódmezővásárhelyi sajtótájékoztatóján. 

... a pártállami-, a kommunizmus legsötétebb idejét idéző megfigyelések és profilozások, amit az ellenzékkel szemben a Fidesz rendszeresen megenged magának, egy újabb példája ez a dosszié ami itt van a kezemben.

A dosszié tartalmát az ellenzék miniszterelnök-jelöltje nyilvánosságra hozta, mert saját személyét teljesen átláthatónak tartja.

Ha lehallgatnak, ha megfigyelnek, ám tegyék.

A bemutatott aktacsomó eredetéről azt mondta, az nem egy titkosszolgálati anyag, de a besúgó hálózat működik, ezt igazolja is a bemutatott akta. A benne lévő információhalmazt a bizalomépítés jeleként a DK legfelsőbb vezetésétől kapta Márki-Zay Péter, azt nem használták fel vele szemben a kampányban. Azt, hogy pontosan kitől kapta, nem mondta meg. Márki-Zay az akta átvételekor megkérdezte, hogy a DK a Fidesz melyik képviselőjétől kapta, de nem árulták el neki.

Az iratok tartalma már elérhető Márki-Zay Péter oldalán.

Márki-Zay Péter felesége is célkeresztbe került

Az Index cikkének kora délutáni megjelenése óta kiderült, a dokumentumokat az egyik vidéki város fideszes önkormányzati képviselője adta oda a DK egyik önkormányzati képviselőjének.

A dokumentumgyűjtemény csupa olyan, egyszerű, bárki által elvégezhető internetes kereséssel is megtalálható cikkekből áll, amelyekben a hódmezővásárhelyi polgármesterről, valamint feleségéről szólnak.

A dosszié preambulumából azonban kiderül, hogy az alkotó milyen szándékkal készítette a gyűjtést. Igyekezték Márki-Zay Péter gyenge pontjait felsorakoztatni, hogy ezeket egy kampány során fel lehessen használni. Például Márki-Zay Péter feleségének egy korábbi szakmai ügyét és az ellenzéki miniszterelnök-jelölt régi céges ügyeit is emlegetik ezzel a céllal a dokumentumcsomagban. 

(via)

(Borítókép: Márki-Zay Péter / Facebook)