A vállalkozás művészete is tananyag lesz a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen

BNAGZ20201203980
2021.10.26. 20:18
Mostantól a hallgatók vállalkozói képességeinek fejlesztésére is figyelmet fordít a MOME – tudatta az Indexszel a felsőoktatási intézmény.

A másfél éves program a piackutatás, a pozicionálás és az értékesítés korszerű módszertanaira terjed majd ki, és 2022-től minden alapszakos hallgató képzésének kulcsfontosságú elemévé válik.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány a MOME fenntartójaként 2021 nyarán kérte fel az egyetemet, hogy tegyen lépéseket a hallgatók üzleti, vállalkozói és projektmenedzsment képességeinek fejlesztésére. 

A MOME-n a hagyományosan magas színvonalú művészeti és dizájn oktatáson túl a 21. században erre a tudásra is szükség van egy tehetség kibontakozásához”

– mondta Böszörményi-Nagy Gergely, az intézmény alapítványi elnöke.

Az új képzésben a piaci értékteremtés, a pozicionálás, az értékesítés és az üzleti kommunikáció korszerű módszertanait sajátíthatják el a hallgatók, és külön pillér foglalkozik majd a szervezetfejlesztési, jogi és pénzügyi ismeretek átadásával. 

Legfontosabb célunk, hogy a hallgatóink felkészültek legyenek a kreatív-iparra jellemző foglalkoztatási formákban, egyéni vállalkozóként, digitális nomádként, vagy éppen csapatmunkában, egy kis- és középvállalkozás kötelékében való érvényesülésre

– fogalmazott Fülöp József rektor.

A képzésben a MOME szakmai partnere a KÜRT Akadémia, amely az üzleti fókuszú oktatási tartalmak kidolgozásában sokéves tapasztalattal rendelkezik. 

Egy gondolkodásmódot szeretnének átadni a hallgatóknak, amely a kísérletezésre, a tesztelésre, a visszajelzéseken alapuló döntéshozatalra helyezi a hangsúlyt

– tette hozzá Vityi Péter, a KÜRT Akadémia vezetője.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány azt is bejelentette, hogy teljes egészében finanszírozza a MOME könyvtárának bővítését egy, a kreatív-ipar gazdasági és vállalkozói dimenzióit bemutató szekció létrehozásával, illetve a legfrissebb hazai és külföldi könyvek és folyóiratok folyamatos beszerzésével a hallgatók számára.

(Borítókép: Moholy-Nagy Művészeti Egyetem campusa 2020. december 3-án. Fotó: Nagy Zoltán / MTI)