Járványügyi korlátozások bevezetését követeli az ellenzék

2021.10.27. 19:14

A védőoltás sajnos nem akadályozza meg a járvány terjedését, de megakadályozza a betegség  súlyossá válását. A kormány azonban semmilyen hatékony intézkedést nem tesz a betegség terjedésének csökkentése érdekében − közölte az Egészségügyi Szakbizottság (ELEGY) és az ellenzéki összefogás.

Szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményükben a járvány megfékezése érdekében követelik, hogy a kormány hozza meg a következő intézkedéseket:

  1. A kombinált védekezést lehetővé téve, az önkormányzatok és minden intézmény kapjon jogosultságot a kötelező maszkhasználat előírására.
  2. A kormány tegye elérhetővé tömegesen az ingyenes antigén gyorsteszteket a lakosság számára. Első lépésben az oktatási intézményeken keresztül biztosítsák ezek hozzáférhetőségét.
  3. A kormány az időpontfoglalás lehetőségét fenntartva szüntesse meg az előzetes regisztráció szükségességét.

Mint írják, tisztában vannak azzal, hogy ezek a lépések nem garantáljál a helyzet javulását, azonban abban biztosak, hogy „ezek nélkül a lépések nélkül esélyünk sem lesz az újabb hullám kíméletlen pusztítását kivédeni”.

Nagyon szorít az idő. Minden óra, amit a szükséges intézkedések nélkül töltünk el, magyar állampolgárok életébe fog kerülni

− olvasható a közleményben, amelyet az ELEGY, a DK, a Jobbik, az LMP, az MLP, az MMM, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd képviselői is aláírtak.

Mint arról az Index is beszámolt, az operatív törzs kedden tartott ülést. A járványadatok gyors emelkedése ellenére azonban továbbra sem tartják indokoltnak a kötelező járványügyi intézkedések bevezetését.

A Koronavírus Sajtóközpont közleményében úgy fogalmazott: nem akarnak senkit korlátozni, pláne nem az oltottakat. Hozzátették, hogy a kiemelten veszélyeztetett területeken, mint az egészségügyi és szociális intézmények, kötelező a maszkviselés.

Magyarországon folyamatosan emelkedik a fertőzöttek száma, szerda reggelre 3125 új fertőzöttet azonosítottak egy nap alatt, ami csaknem duplája az előző napon jegyzett 1701 fertőzöttnek.  • Tippek
  • Árfolyam