18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Nem kér bocsánatot a veronai buszbaleset áldozatainak mocskolásával vádolt férfi

2021.10.27. 19:10

Példátlan kegyeletsértés – így foglalható össze az a gyűlöletáradat, amelyért bíróság elé kellett állnia a 41 éves M. Ferencnek. A férfit közösség tagja elleni erőszakkal és zaklatással vádolják, amiért válogatott rasszista mocskolódó üzenetekkel árasztotta el a veronai buszbalesetben megsérült vagy elhunyt diákok hozzátartozóit.

A tárgyaláson megjelent egyik édesapa, aki 15 éves lányát vesztette el, több gyalázkodó üzenetet is felidézett. Ezek közül az egyik így szólt:

Szerencsére nem kell kifizetni a hamvasztás költségeit, mert már elégtek a gyerekek.

A vádlott – aki a Blikk beszámolójában arcát és teljes nevét is vállalta – korábban ugyanabba a középiskolába járt, mint a tragédia áldozatai. Elmondása szerint azonban a Szinyei Merse Pál Gimnázium közösségébe nem tudott beilleszkedni, osztálytársai zaklatták, ezért elhagyta az intézményt, és azóta sem fejezte be tanulmányait. Munkája nincs, szüleivel él, idejét sorozatok nézésével üti el.

Az iskolában nagyon sokat bántottak, és kiközösítettek az osztálytársaim. Azt elismerem, hogy nekik küldözgettem gyalázkodó üzeneteket álprofilokról, de a buszbalesetben elhunytak hozzátartozóinak soha. Úgy tudom, az egyik régi iskolatársam dobott fel a rendőrségen

– magyarázta tetteit a lapnak M. Ferenc. Ha elismerte volna a bíróság előtt a terhére rótt cselekményeket, tárgyalás nélkül másfél év felfüggesztett fogházbüntetéssel megúszhatta volna, ám ő nem ismerte el bűnösségét. A per ennek megfelelően folytatódik.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport