18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Fegyházba kerül a vadászfegyveres gyilkos

2021.10.28. 18:29

Jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Debreceni Ítélőtábla azt a férfit, aki vadászfegyverével két embert megölt 2019 augusztusában Nyíregyháza-Oroson. A táblabíróság így helybenhagyta az első fokon eljáró Nyíregyházi Törvényszék ítéletét, közölte a távirati iroda.

A több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettében elmarasztalt férfi legkorábban 25 év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

A tényállás szerint a férfi felesége korábban érzelmi kapcsolatba került munkahelyi felettesével, amiről a vádlott is tudomást szerzett. A pár kapcsolata emiatt megromlott, így megegyeztek abban, hogy az asszony elköltözik otthonról. A nő 2019 augusztusában szeretője lakására ment, ahol szóváltás alakult ki köztük arról, hogy a férfi mit híresztel kettejük kapcsolatáról. Az asszony azzal hívta fel a férjét, hogy a sértett lekezelően beszélt vele.

A történtek hallatán az elítélt az engedéllyel tartott vadászpuskájával a szerető házához hajtott, és fegyverével a ház udvarán tartózkodó sértett irányába lőtt: az első lövés még célt tévesztett, a második azonban a bejárati ajtón keresztül halálosan megsebesítette a házba menekülő férfit. A lövések hangjára a szemközti házból elindult az utcára az áldozat édesapja, akire a támadó célzott lövést adott le, de nem találta el. Az idősebb férfi ezután az utcán felelősségre vonta, majd amikor hátat fordított neki, és elindult megnézni, hogy mi történt a fiával, a vádlott hátba lőtte. A helyszínről autójával elhajtó férfi később az őt kereső rendőrjárőrnek adta meg magát.