A kormány e-mailben kéri a harmadik oltás felvételét a lakosságtól

2021.10.29. 20:13

A kormány e-mailben javasolja a harmadik oltás felvételét mindazoknak, akik már korábban éltek az oltás lehetőségével. Az üzenetben felhívják mindenki figyelmét, hogy a védőoltás után kialakuló védettség néhány hónap elteltével gyengülhet − áll a Kormányzati Tájékoztató Központ közleményében.

Ez minden vakcinára igaz. Ezért a régebben oltottak számára is kiemelten fontos az ismétlő oltás

− közölték, hozzátéve, hogy az eddig beoltott 5,95 millió emberből 1,191 millióan már fel is vették a harmadik oltást, és ők jelentős védettséget élveznek a súlyos megbetegedéssel szemben.

A harmadik oltást bárki felveheti, aki elmúlt 18 éves és már több mint négy hónapja vette fel korábbi oltását. Ennek beadását a háziorvostól lehet kérni, emellett az interneten is lehet időpontot foglalni valamely kórházi oltópontra az EESZT oldalán.

Mint arról korábban az Index is beszámolt, a beoltottak kevesebb mint egy százaléka betegszik meg a koronavírus miatt, náluk a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb, mint az oltatlanoknál.

Magyarországon folyamatosan emelkedik a fertőzöttek száma, péntek reggelre 4041 új fertőzöttet azonosítottak, és 45 beteg hunyt el.