Nem mindenhol szakad fel a köd, három megyére adtak ki figyelmeztetést

2021.10.29. 16:35

Estére többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de a déli, délkeleti szél a Baja−Győr-vonal széles sávjában néhol megélénkül − derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Este továbbra is derült lesz az ég, de sokfelé párássá válik a levegő, főként a Dunántúl nyugati, délnyugati részein képződik köd, de a kevésbé szeles keleti részeken is előfordulhatnak ködfoltok. Csapadék továbbra sem várható, a szél azonban néhol megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 2 és plusz 4 fok között alakul, de a fagyzugokban mínusz 5 fok is lehet.

Várható hőmérséklet péntek este
Várható hőmérséklet péntek este
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Szombat délelőtt marad a túlnyomóan derült, napos, száraz idő. A köd a nyugati, délnyugati megyékben csak lassan oszlik fel. A szél több helyen megélénkül, megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 18 fok között alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint éjszaka újra a Dunántúl délnyugati részén képződhet nagyobb területen köd, amely szombaton napközben a maihoz képest lassabban szűnhet meg. A tartós köd miatt a meteorológusok szombat reggelre egyes szintű figyelmeztetőjelzést adtak ki az alábbi megyékre:

  • Vas megye,
  • Zala megye,
  • Somogy megye.
szombat reggel
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat