Hétvégén még élvezhetjük az ősz utolsó sugarait

2021.10.30. 17:44

Szombat este nagyrészt derült lesz az ég, de sokfelé párássá válik a levegő, főleg az Alföldön és a Dunántúl nyugati, délnyugati részein ködre is számítani kell, azonban a kevésbé szeles részeken is előfordulhatnak ködfoltok – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Csapadék az éjszakai órákban sem várható, a délkeleti szél azonban a Győr−Szeged vonal széles sávjában néhol megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 2 és plusz 8 fok között alakul, de a fagyzugokban ennél néhány fokkal hidegebb is lehet.

Várható hőmérséklet szombat este
Várható hőmérséklet szombat este
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Vasárnap reggel a ködfoltok mindenütt feloszlanak, jobbára derült, napos időre lehet számítani, csapadék továbbra sem várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 14 és 17 fok között alakul majd, de a hosszabb ideig párás részeken ennél hidegebb, akár 11 fok is lehet.

Várható hőmérséklet vasárnap délelőtt
Várható hőmérséklet vasárnap délelőtt
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint a Dunántúl nyugati, délnyugati részén éjjel újra köd képződhet, de várhatóan a korábbinál jóval kisebb kiterjedéssel. Emellett az előttünk álló éjjel az Alföld keleti tájain is lehet foltokban sűrű köd képződésére számítani. A ködfoltok holnap mindenütt megszűnnek majd.

Hétfő késő délutánra hidegfront éri el a nyugati határt, ami szinte berobban az országba. Este erősödő, éjjel viharossá fokozódó szél és heves esőzés várható, északnyugaton beágyazott zivatar is lehet. Kedden egy mediterrán ciklon csapadékzónája fogja meghatározni időjárásunkat, így országszerte jelentős csapadékra készülhetünk.