Új alelnököt választ a Fidesz, ők lehetnek az esélyes jelöltek

kombó
2021.10.30. 11:33

Novák Katalin családügyi miniszter október elején újságírói kérdésre válaszolva elárulta, hogy nem indul újra a Fidesz alelnöki posztjáért a párt következő tisztújító kongresszusán:

Követem azt a gyakorlatot, amit eddig minden elődöm követett, azt az íratlan szabályt a Fideszben, hogy a miniszterség és az alelnökség együtt a következő tisztújító kongresszusig tartható.

Novák Katalin 2017 ősze óta a Fidesz külkapcsolatokért is felelős alelnöke, a következő tisztújító kongresszusát november 14-én tarthatja a párt, itt választhatnak új alelnököt. Az ATV úgy értesült, hogy esélyes lehet Koncz Zsófia, Gál Kinga és Győri Enikő is.

A csatorna forrásai szerint szinte biztos, hogy újra női alelnök mellett döntenek a küldötték. Koncz Zsófia majdnem pontosan egy éve a Fidesz parlamenti képviselője, mandátumát a szerencsi körzetben tartott időközi választáson nyerte. Hangsúlyosan esélyesek lehetnek az alelnöki posztra Gál Kinga és Győri Enikő EP-képviselők is. Az ATV két további nevet is bedobott: Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár, valamint Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

A Fidesznek négy alelnöke van, Novák Katalin mellett jelenleg Németh Szilárd, Kósa Lajos és Kubatov Gábor is betölti ezt a pozíciót.

(Borítókép: Koncz Zsófia , Győri Enikő és Gál Kinga Fotó: Balázs Attila / Koszticsák Szilárd / Mohai Balázs / MTI)