Annyiszor törik le a sorompót Gyöngyösfalunál, hogy kamera rögzíti a renitenseket

2021.10.31. 07:36

Sokadszorra kellett sorompórudat szerelni a 87-es főúton, Gyöngyösfalunál, ahol most egy ismeretlen jármű törte le a félsorompót. Mivel a fénysorompó hátuljában törésre aktiválódó kamerarendszer van, ezért a sofőrt jó eséllyel azonosítani tudják.

A csapórúd 12 másodperccel a fénysorompó pirosra váltása után indul meg lefelé, így aki letöri, az biztosan figyelmetlenül vezeti a járművét. Ha valaki előtt közvetlenül az átjárónál pirosra vált a fénysorompó, akkor nem kell beletaposnia a fékbe, áthajthat a síneken, de a mögötte haladónak már meg kell állnia. Bár a gyengített csavarral rögzített könnyű sorompórúd nem okoz sérülést még egy motorosnak sem, ám ha valaki a már leeresztett csapórudat töri le, az nem lehet biztos abban, hogy nem érkezik a vonat másodperceken belül.

Ha valaki figyelmetlenségből letöri a sorompórudat, akkor azt be kell jelentenie a segélyhívón, és biztonságos helyen (tehát nem a sínen, vagy a vasúti átjáróban) meg kell várnia a rendőrség kiérkezését. Ha ezt nem teszi meg, akkor a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt megütheti a bokáját.

(112press.hu)