Tipikus lehúzás egy Rákóczi úton működő bárban, lecsaptak a rendőrök

2021.10.31. 11:58

Nem mondható éppenséggel olcsónak egy erzsébetvárosi szórakozóhely, még oslói vagy tokiói szemmel nézve sem...  Ezt így gondolták a budapesti rendőrök s az adóhatóság emberei is, ezért tüzetesen körül szimatolták, nem hiába.

Tetten is érték azokat az alkalmazottakat, akik egy német férfinak potom 212 ezer forintról állítottak ki számlát, holott csupán egy kávét hörpintett föl. A vendég vitatta az összeget, ám a személyzet fenyegette, olvasható a police.hu portálon.  

A bárban két nő ültette le, majd hordta ki neki az italokat, pedig ő nem is rendelt, hiszen pacemaker-e miatt nem is szokott alkoholt inni. A nyomozók az akció előtt felderítették a környéket, a Rákóczi úton működő bár mögött olyan kört azonosítottak, akiknél korábban más helyen, a Váci úton, dívott a túlszámlázás.

A gyanú szerint a hölgyek külföldi vendégeket csábítottak be szórakozóhelyre, majd következett a „terülj-terülj, italkám”, ha épp nem rendeltek, akkor is.

Ám a „magyaros vendégszeretet” csak a számlázásig tartott, akkor nagyon-nagyon vastagon fogott a filctoll; volt olyan eset, amikor egy pohár sörért 250 ezer forintot akartak fizettetni.