Márki-Zay Péter: Látszik, hogy a Fidesz már csomagol

2021.10.31. 20:52

A Fidesz azt akarja elérni, hogy az emberek azt higgyék, hogy mi akarjuk betelepíteni a migránsokat. Eközben a Fidesz volt az, aki körözött bűnözőket és iszlamista terroristákat hozott Magyarországra − mondta Márki-Zay Péter, az ellenzéki előválasztás győztese vasárnap este a közösségi oldalán. Az élő bejelentkezésben a miniszterelnök-jelölt elmondta, hogy el fogják számoltatni azokat, akik a migránsok betelepítésén gazdagodtak meg.

Márki-Zay Péter több témát is érintett a videóban, és ismertette a hódmezővásárhelyi aktuális eseményeket is.

Határon túli magyarok

Márki-Zay Péter elmondta, hogy Erdélyben akartak tárgyalni az ottani magyar települések képviselőivel, azonban ezt a látogatást lemondták a súlyos járványhelyzet miatt.

A gyurcsányozás nagy erőkre kapcsolt a határon túl is

− mondta a politikus, aki szerint próbálják őt összemosni Gyurcsány Ferenccel. Úgy látja, hogy Orbán Viktor csak azért osztogat támogatásokat a határon túli régióknak, hogy az ott élők rá szavazzanak. Úgy látja, hogy a miniszterelnököt csak a választási győzelem érdekli. Márki-Zay Péter szerint ezt sokan értik már a határon túliak közül is, és többen nem értenek egyet ezzel a politikával. A határon túliaknak azt üzente: semmiképp ne támogassanak Magyarországot lejárató politikát. Mint mondta, amint javul a járványhelyzet, találkozni akar az erdélyi magyar képviselőkkel.

Nem örülünk annak, ha megpróbálnak összemosni azokkal, akik 2004-ben kampányoltak az ellen, hogy a határon túli magyarok állampolgárságot kapjanak

− jelentette ki. Hozzátette, hogy nagyra értékeli, ha a határon túli magyar képviselők szóba állnak vele.

Koronavírus és járvány

Márki-Zay Péter mindenkit arra kért, hogy vegyék komolyan a maszkviselést, ugyanis Magyarországon is fokozódik a helyzet.

Sok vírustagadó ismerősöm lélegezni is alig tud

− mondta a politikus, aki arról is beszámolt, hogy többen az ismerősei közül most kapták el a fertőzést.

A kormány úgy döntött, a munkáltatóra bízza az oltások kötelezővé tételét, szerinte ezzel csak kibújnak a felelősség alól.

Nem vagyok híve a kötelező oltásnak, de vannak olyan területek, ahol elengedhetetlen

– jelentette ki a hódmezővásárhelyi polgármester. Hozzáfűzte:

A bátorság hiánya Orbánnál fideszes vonás.

Negatív kampány

Az ellenzéki előválasztás győztese szerint a Fidesz próbálja őt lejáratni. Kutakodnak a múltjában, szektásnak, valamint amisnak akarják beállítani, de szerinte ez nem fog sikerülni nekik, amit ők is látnak. Éppen ezért a 106 választókerületi jelölt kerül majd a középpontba – vélekedett.

A következő fél évben világosítsák fel azokat az ostoba embereket, akik még elhiszik, hogy a Fidesz bevándorlásellenes

− kérte támogatóitól Márki-Zay Péter. Hangsúlyozta, hogy az ellenzék minden korrupcióval le akar számolni. Kormányzati pozíciókat egyelőre nem osztogatnak, de a civileknek és a romáknak is szeretnének képviseletet biztosítani − emelte ki.

Látszik, hogy a Fidesz csomagol, a Mészáros-birodalom inkább külföldön dolgozik, Orbánék is kiköltöznek

− sorolta Márki-Zay Péter, aki szerint annak a jele, hogy érzik, nem fog nyerni a Fidesz a 2022-es választáson.

Elkxrtuk

Hogy mennyire keresztény a Fidesz, azt látjuk abból, hogy kiplakátolta az országot egy olyan filmmel, aminek a címét ki sem akarom mondani − mondta Márki-Zay Péter, aki szerint a Fidesz is részt vett az előválasztáson, hiszen ők költötték a legtöbbet kampányra.

Szerinte a Fidesz hamarosan ingyen is beengedi majd az embereket a vetítésre. A filmmel kapcsolatban elmondta, hogy egy hódmezővásárhelyi fideszes képviselőtől borítékban kapott két jegyet a filmre, de inkább koncertre ment helyette.

Ilyen trágár címmel nem méltó arra, hogy megnézzük

− fogalmazott Márki-Zay Péter.

Jöttek a kérdések Redditen

A politikus elmondta, hogy több televíziós csatorna is megkereste azzal kapcsolatban, hogy Kovács Gergely helyet kért az ellenzéki listán. Elmondta, hogy nagyon szívesen segít neki ebben. Ám azzal, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt önálló listán indul a jövő évi választásokon, Márki-Zay Péter mindent el fog követni, hogy minél kevesebben szavazzanak rájuk, mert meglátása szerint a párt lépése növeli a Fidesz győzelmi esélyeit.

Márki-Zay Péter arról is beszélt, hogy ellenzi, hogy előválasztás legyen a köztársasági elnök személyéről.

Márki-Zay Péter beszámolt róla, hogy már nagyon sokakat sikerült megszólítani a külföldön élő és tanuló magyarok közül. Sokan hazaköltöznének, ha az ellenzék nyerne, és sokan vannak olyanok, akik azt mondták, hogy külföldre utaznak, ha megint a Fidesz nyer − emelte ki.

Semmilyen adó emelését nem támogatom − válaszolta egy másik kérdésre. Egy ciklusig mindenki bírja ki, nem fogjuk sem emelni, sem pedig csökkenteni az adókat.