Szarvasbika bukkant fel egy miskolci temetőben

2021.10.31. 17:57

Még délelőtt bukkant fel egy szarvasbika Miskolcon a Szentpéteri kapui temetőben. A vad a körülötte lévő emberek sokasága ellenére nyugodt viselkedést tanúsított, majd sétálni kezdett a temetőben a látogatók között, egy kicsit legelészett is, végül pedig odébbállt – írja a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei hírportál.

A megyei lap helyszínen tartózkodó tudósítója szerint az állatot végül egy óra előtt nem sokkal kilőtték a kiérkező szakemberek. Vélhetőleg azért döntöttek így, mert minden más megoldás megzavarhatta volna a szarvasbikát, és így veszélyessé válhatott volna a több száz, temetőben tartózkodó emberre. Negyed kettőkor még olyan videót is láttak róla, ahol már zihál, kifárad, de utolsó erejét felhasználva még közlekedni próbál.

A szarvast valószínűleg megűzték korábban, ezért kerülhetett a városba, és végül emiatt feküdt le a temetőben.

Lehoczky Krisztián, a Mályi Madármentő Állomás vezetője az állat látogatásával kapcsolatban a lapnak elmondta: ha valaki ilyen körülmények között találkozik egy vaddal, semmiképp se közelítsen felé, ne is simogassa, és ne próbálja meg befogni sem, mert ha az állatnak még van ereje megvédeni magát, akár halálos sebet is képes okozni.