Érkezik a csapadékzóna, kedden mindenhol esni fog

2021.11.01. 17:24

Hétfő estére a Tiszántúlon is megnövekszik a felhőzet, az éjszaka második felében már országszerte borult lesz az ég. Este az ország északnyugati, északi tájain fordulhat elő néhol gyenge eső − derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Éjjel először a Dunántúlon, később a középső országrészben is sokfelé elered az eső. Elsősorban a nyugati megyékben várható jelentős mennyiségű csapadék. A délkeleti szél több helyen megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 10 fok között alakul, de az északkeleti tájakon ettől néhány fokkal hidegebb is lehet.

Várható időjárás hétfő este
Várható időjárás hétfő este
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Kedd hajnalban túlnyomóan borult lesz az ég, de kora délutántól délnyugat felől határozottan csökkenni kezd a felhőzet, így a Dunántúlon már néhány órára a nap is kisüthet. Országszerte várható eső, zápor, a csapadékzóna napközben fokozatosan északkelet felé helyeződik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 14 fok között alakul majd.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint keddre virradó éjszaka nyugat, délnyugat felől egy frontzóna érkezik, amely kedden napközben át is halad az ország felett. Nagy mennyiségű csapadék leginkább az Alpokalján, Zalában fordulhat elő az éjszakai, kora reggeli órákban. Napközben és este a széllökések várhatóan 60 kilométeres óránkénti sebesség alatt maradnak. Eső kialakulása miatt kedden Vas és Zala megyében egyes fokú a figyelmeztetés.

eső
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat